Doorgaan naar hoofdinhoud

Wachtlijstbemiddeling - Snelle zorg

Moet je (te) lang wachten op een behandeling? Kiemer helpt je en zoekt een ziekenhuis of behandelcentrum waar je sneller terecht kunt.

Sta je op een wachtlijst of duurt het in je eigen ziekenhuis te lang voordat je aan de beurt bent? Wachtlijstbemiddeling kun je online aanvragen bij Kiemer, we gaan op zoek naar een ziekenhuis of behandelcentrum waar je eerder terecht kunt.

Hoe werkt wachtlijstbemiddeling?

We kijken bij je in de buurt, maar ook verder weg. Wanneer wij een alternatief vinden, beslis je zelf of je hiernaartoe wilt gaan. Vraag direct wachtlijstbemiddeling aan.

Maximaal aanvaardbare wachttijden

Voor medisch-specialistische zorg hebben wij met zorgaanbieders afspraken gemaakt over de wacht- en toegangstijden. Deze komen overeen met de zogenoemde ‘Treeknormen’. Dit zijn de normen die zorgverzekeraars en zorgaanbieders samen zijn overeengekomen als aanvaardbare wachttijden voor niet acute zorg. Kiemer hanteert voor de volgende ingrepen de volgende wachttijden:

Toegangstijd voor polikliniek 4 weken
Wachttijd voor diagnostiek en indicatiestelling
4 weken
Wachttijd tot de feitelijke behandeling (dagopname)
6 weken
Wachttijd tot de feitelijke behandeling (kliniek)
7 weken

Tijdigheid en bereikbaarheid van zorg

Wij maken afspraken met de door ons gecontracteerde zorgverleners over de toegang en bereikbaarheid van zorg. Wij geven per zorgsoort kort aan wat voor afspraken dat zijn. En wat je van onze gecontracteerde zorgverleners kunt verwachten.

Tijdigheid en bereikbaarheid van zorg per zorgsoort